joi, 9 octombrie 2008

Intoarcerea din Zakynthos

Am ales Zakynthos pe ultima suta de metri , dar pot spune ca a fost alegerea perfecta pentru o noua "luna de miere" . Am fost cazati la Hotel Danny din Alikanas *** , hotel ok populat cu englezi, polonezi si romani, un loc retras si linistit dar din pacate in centrul complexului era un pub unde se desfasurau diverse concursuri stupide gen quiz music pana pe la 4 am ( altfel nimic rau de spus despre englezoi , nisthe oameni open mind care stiu sa se distreze in ciuda varstei -apropo varsta medie in Alikanas este 60 ani ) . Deci daca vreti distractie mergeti in Laganas centrul distractie pe insula plin de britsh people . Aici fac senzatie shot urile gratis care reusesc sa i puna in cap pe cei mai multi dintre ei ;) .

Pentru cei cu rau pe mare alternativa pentru vapor este inchirierea unei masini ( se poate negocia pt o jumatate de zi pentru 20 - 25 eur) Drumurile au fost splendide f. inguste, sinuoase si cu diferente de nivel foarte mari ,dincolo de orice asteptare (un adevarat paradis pentru un impatimit al volanului).



Recomand :

Plaka Beach , un loc intim superb cu o apa clara perfecta pentru snorkeling,

Ag Nikolaos Beach , unde am prins un apus de soare "a la carte" - aici e locul perfect de scuba, este una din cele mai dotate scoli.

Capitala Zante - un oras port micutz si cochet cu un usor aer de oras italian , aici am mancat cele mai bune prajituri .

Laganas - daca esti tanar si chef de distractie vino aici, un fel de vama veche tunata in varianta trance.

Se merita insa sa vizitati Agios Sostis, de pe plaja este un mic pod din lemn care duce la acesta mica insula - unde ziua se poate face plaja iar noapte se transforma devenind un club cu muzica house.

Plaja din Keri este mica dar privelistea face totul, apa are nuante de albastru de la cel mai deschis la bleumarin, iar in spate muntele este verde de la copaci

Navagio - Ship Wreck este pe buna dreptate in topul primelor 10 plaje din lume, albastrul electric intalnit acolo nu se gaeste in nici un alt loc de pe insula sau in lume , este ceva ireal.



Ne vom aduce aminte cu placere mult timp de aceasta de luna de miere (a doua ;) ) petrecuta in Zakynthos si de oamenii minuntati pe care i am intalnit : Florentina si Cristi , Andrea Nano "Albanezu' ", Georgiana si Petru , Poldo, Suzan si Michael .

Ah si era sa uit nu ratati o plimbare trenuletul: un tur al zonei Alikanas - Alykes cu opriri la muzeul cultural "VERTIGAGIO" , biserica Sf. Panteleimona si la Taverna KAKIA RAHI unde va serveste chiar Spiros (fondatorul muzeului) cu unul ,doua , trei sau cate puteti duce pahare de vin din propria podgorie ( pe care familia lui o munceste de acum 500 ani) si va puteti delecta cu produse culinare gatite tot de Spiros.

Sigur o sa va placa !!!



http://www.crediteretail.ro/

Niciun comentariu: