miercuri, 8 octombrie 2008

Bursa de la Bucuresti a fost inchisa

Sedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost oprita miercuri de la ora 11:08, conform Codului BVB Titlul III, art. 6(1) lit c si art. 7(1), care tine cont de conservarea integritatii pietei.
"Nu mai e ratiune. Toata lumea incerca sa vanda pentru ca nimeni nu mai stie daca ce ai azi mai valoreaza maine ceva", a explicat un broker bursier.
Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scadea cu 9,25%, in timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 10,68%. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), pierdea 14,64%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, cobora cu 10,60%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, pierdea 11,05%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, cobora cu 10,26%.
Potrivit lui Dorin Ghidiu, acest eveniment se incadreaza in tendinta ultimelor zile. "Daca ne uitam pe piata rusa, vedem zile in sir in care tranzactiile au fost suspendate, iar la reluarea tranzactionarii pietele s-au prabusit din nou, pana la limita de suspenadre. (...) Este o situatie difcila. Faptul ca nu exista lichiditate, ca nu exista investitori straini, faptul ca ne-am rupt de realitatile fundamentale, toate acestea palesc in fata argumentului suprem care domina pietele internationale: nevoia de lichiditate", a spus Dorin Ghidiu, senior broker Vanguard, citat de The Money Channel.
Chiar in aceasta dimineata cele doua burse de la Moscova au fost inchise dupa ce au atins pragul minim al deprecierii. Aceasta evolutie negative vine in contextul in care bursele asiatice au inchis sedinta de miercuri cu scaderi istorice, sub presiunea efectelor crizei financiare internationale.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: