marți, 4 noiembrie 2008

Asigurarea obligatorie a locuintelor

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale. Actul normativ va intra în vigoare la patru luni de la publicarea acestuia în Monitorul Oficial.
Conform acestui proiect, toate persoanele fizice şi juridice vor fi obligate să-şi asigure locuinţele împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor. În categoria construcţiilor vizate de proiect intră: apartamentele din blocuri, casele pe pământ, locuinţele sociale, cele de protocol, dar şi casele de vacanţă.
Suma obligatorie care trebuie plătită sub formă de primă de asigurare anuală va fi echivalentul în lei, la cursul BNR, a 10 euro pentru construcţiile din cărămidă nearsă, de tip B, şi 20 de euro pentru locuinţele din beton armat, metal sau lemn, de tip A. Singurii scutiţi de aceste cheltuieli vor fi beneficiarii de ajutor social.
Camera Deputaţilor a adoptat această lege, la începutul lunii octombrie, cu 212 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 6 abţineri.
Nesupunerea la această obligaţie se amendează cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Sursa : IMB-Broker Asigurare

Niciun comentariu: