miercuri, 5 noiembrie 2008

Audi Q5: Un SUV performant pentru un stil de viaţă activ


Audi creează un nou segment de piaţă: Audi Q5, noul SUV de performanţă, îmbină dinamismul unei limuzine sportive cu un spaţiu interior versatil şi o mulţime de detalii, fiind în acelaşi timp destinat petrecerii timpului liber cât şi un automobil de familie.

Trei motoare puternice şi eficiente, sistemul de tracţiune permanentă quattro şi un şasiu agil compun un pachet tehnic de ultimă generaţie pentru deplasarea pe şosea şi pe teren accidentat. Transmisia inovatoare cu şapte trepte de viteză şi dublu ambreiaj S Tronic şi sistemul de control al dinamicii Audi drive select sunt numai câteva din surprizele oferite de acest SUV.

Audi Q5 este un automobil sport în clasa SUV şi modelul perfect pentru un stil de viaţă activ: progresiv şi dinamic, încăpător, multifuncţional şi confortabil. Va fi disponibil începând cu al patrulea trimestru al anului 2008, cu un preţ de pornire de aproximativ 42.500 Euro* (pentru 2.0 TDI 170 CP).

Dimensiunile: configuraţie nouă.
Audi Q5 are o lungime de 4,63 m şi o lăţime de 1,88 m, dar numai 1,65 m înălţime, proporţiile sale fiind cele mai sportive din clasa sa. Coeficientul aerodinamic de numai 0,33 care reprezintă cea mai bună valoare din clasa sa. Designul modelului Q5 este elegant şi sculptural, trăsătură tipic pentru Audi, marca cea mai prolifică în această privinţă. Grila de mari dimensiuni a radiatorului de tip singleframe domină partea frontală; farurile pot fi dotate opţional cu lămpi cu xenon şi lumina diurnă cu becuri şi tehnologie LED, caz în care şi lămpile spate sunt dotate cu tehnologie LED.
Roţile de mari dimensiuni şi liniile ascendente domină partea laterală; conturul elegant al plafonului, încoronat cu bare longitudinale plate accentuează aspectul suplu al modelului Audi Q5, asemănător cu cel al unei versiuni coupe. Hayonul este fabricat, la fel ca şi capota motorului, din aluminiu uşor. Elementele de stilizare exterioare sunt disponibile în trei variante de prezentare: în culoare negru (dotare standard), în culoare contrastantă sau în culoarea automobilului. Sunt disponibile, de asemenea, alte două pachete de stilizare a caroseriei. Pachetul S line conferă accentuează aspectul sportiv al automobilului, în timp ce pachetul offroad style conferă automobilului un aer puternic prin barele de protecţie faţă şi spate şi jantele cu diametrul de 19 inch.

Ampatamentul de 2,81 m, cel mai mare din acest segment, asigură un spaţiu confortabil pentru pasageri la bordul modelului Audi Q5. Scaunele prezintă o configuraţie ergonomică şi design flexibil. Unghiul de înclinare a spătarelor scaunelor din spate pot fi reglate, acestea din urmă putând fi rabatate uşor: acţionaţi mânerelor de eliberare din portbagaj şi spătar.


sursa: www.audi.ro

Niciun comentariu: